We use cookies to help provide you with the best possible online experience. Learn more

MAKE A DIFFERENCE! JOIN US.

Läst teknisk fysik? Fight cancer with code!

Är du nyexaminerad och vill vara med och utveckla mjukvara som gör skillnad för världens cancerpatienter?

 

 

”För att förstå våra produkter i sin helhet har jag haft stor nytta av min fysikbakgrund.”

- Signe, systemutvecklare på RaySearch

Signe har en civilingenjörsexamen inom teknisk fysik från Lunds Tekniska Högskola. Tillsammans med kollegan Harald, som också läst samma inriktning, diskuterar hon fördelarna med att som fysiker börja sin karriär hos RaySearch. De gillar båda att jobba med mjukvaruutveckling på ett företag med teknisk tyngd och medicintekniska produkter. Att känna till begrepp som fotoner och protonstrålning redan från utbildningen har underlättat deras förståelse för hur produkterna används ute hos cancerklinikerna. De har båda utvecklat sina programmeringskunskaper efter examen och menar att man med rätt intresse och motivation har väldigt bra förutsättningar att lära sig agil systemutveckling i teamen. Harald  började som testingenjör hos oss efter sina studier vid Uppsala universitet. Han berättar att den öppna kulturen på kontoret underlättar för nyexaminerade att komma in i arbetet:

”Det här är verkligen en plats där folk är väldigt duktiga, men ingen kan allt och vi pratar öppet om det. Det finns en väldigt bra förståelse för att det är mycket att lära sig i början.”

 

Att börja som junior utvecklare hos RaySearch

Vi vet att du som nyligen tagit examen inte kan allt om det vi gör. Vi utvecklar avancerade produkter, men våra många dedikerade specialister delar gärna med sig av sin kunskap. Vi söker dig som älskar problemlösning, som har en stor motivation att lära dig mycket och som vill dela med dig av ditt engagemang. Har du drivkraften och ett stort intresse för att lära dig systemutveckling så finns alla förutsättningar för dig att utvecklas här.

 

Din introduktion hos oss:

 

  • Du blir en viktig del av ett av våra scrumteams. Från start kommer du få arbeta med funktionaliteten i produkterna, i din takt och med support från erfarna kollegor.

  • Du får lära dig att arbeta med agil systemutveckling, i en bransch med höga krav på kvalité och test. Beroende på vilket team du börjar i kommer du exempelvis att få arbeta med programmering, utreda buggar, testning och kravställning och lära dig tekniker som C#, WPF, domändriven design och python.

  • Du får en mentor/handledare du alltid kan vända dig till. Du blir också en del av ett helt kontor med utvecklare med olika kompetens, som gärna diskuterar kod och lösningar med varandra.

  • Du får en introduktion tillsammans med andra kollegor i början av karriären vilket inkluderar en gemenskap med andra juniorer som anordnar regelbundna träffar.

Hur ser samarbetet ut i teamen?

Inom vår utvecklingsavdelning jobbar vi i scrumteam, som självständigt prioriterar sitt arbete och fördelar uppgifter. Juniora och seniora kollegor jobbar med samma typ av utveckling och problemlösning, men med olika grad av självständighet. Blir du bra på och gillar en typ av uppgift, är sannolikheten stor att du kan jobba mer med detta. Vi har flera olika team som jobbar med funktionalitet för systemens infrastruktur, fysik, bildbehandling, visualisering och allmänna algoritmer. I teamet finns en scrummaster och en funktionalitetsägare som hjälper till att strukturera arbetet och kommunicera med projektledningen. Din närmsta chef kan jobba i ditt scrumteam, men i många fall jobbar din chef i ett annat team och fungerar då som en extra coach som stödjer dig i din professionella utveckling.

Sara har jobbat på RaySearch i 14 år och är chef för en av utvecklingsgrupperna. För henne är samarbeten viktigt och hon berättar att man har en stark gemenskap i teamen:

” Det är viktigt att alla i min grupp trivs. Att de får göra roliga saker och har kollegor de trivs med. Kamratskap på jobbet är viktigt.”

 

Om RaySearch

RaySearch växer och vi är idag nästan 300 kollegor med en gemensam vision; att skapa en värld där cancer är besegrad. Vi går till jobbet för vi är övertygade om att innovativ mjukvara är vägen framåt, och tillsammans skapar vi produkter som vi vet gör skillnad. Vårt huvudkontor i centrala Stockholm är hjärtat för vår växande R&D avdelning med 150 dedikerade systemutvecklare, ingenjörer och forskare med expertis inom systemarkitektur, programmering, machine learning, optimering och fysik. Genom agila team och samarbete utvecklar vi vårt dosplaneringssystem RayStation och onkologiinformationssystem RayCare. Att våra anställda trivs och utvecklas är en förutsättning för vår framgång och vi erbjuder därför en flexibel arbetsplats i moderna lokaler, med bra förmåner och regelbundna afterwork och aktiviteter.

Ansökan

Du är varmt välkommen att skicka din ansökan med CV på svenska genom formuläret nedan. Du kan både söka tjänsten med start januari/februari 2019, alternativt visa intresse för start i april eller till hösten 2019.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten så får du gärna skicka ett mail till Freja Birkhammar, HR- Specialist. Urval och intervjuer kommer ske löpande så vänta inte med din ansökan.