We use cookies to help provide you with the best possible online experience. Learn more

MAKE A DIFFERENCE! JOIN US.

Läst medicinsk teknik? Fight cancer with code!

Är du nyexaminerad och vill vara med och utveckla mjukvara som gör skillnad för världens cancerpatienter?

 


”Jag hade med mig grunderna från  utbildningen. Sen var det  fler detaljer när jag började, men allt var inte nytt och främmande.”

- Johanna, testingenjör


Johanna har en civilingenjörsexamen inom medicinsk teknik från Linköpings universitet och började hos oss direkt efter examen. Intresset för systemutveckling väcktes under utbildningens gång. När hon hörde talas om RaySearch tyckte hon det lät väldigt spännande att utveckla medicinteknisk mjukvara som används av cancerkliniker runtom i hela världen. Hon berättar att hon blev väl mottagen som nyanställd och fick stöd att komma in i rollen med hjälp av en handledare. Idag jobbar hon med att testa ny funktionalitet i ett av våra agila scrumteam. Förutom arbetsuppgifterna är kollegorna i teamet en viktig del i att hon trivs med sitt jobb.


Att börja som junior utvecklare hos RaySearch

Vi vet att du som nyligen tagit examen inte kan allt om det vi gör. Vi utvecklar avancerade produkter, men våra många dedikerade specialister delar gärna med sig av sin kunskap. Vi söker dig som älskar problemlösning, som har en stor motivation att lära dig mycket och som vill dela med dig av ditt engagemang. Har du drivkraften så finns alla förutsättningar för dig att utvecklas här.


Din introduktion hos oss:


Du blir en viktig del av ett av våra scrumteam. Från start kommer du få arbeta med funktionaliteten i produkterna, i din takt och med support från erfarna kollegor.

Du får lära dig att arbeta med agil systemutveckling, i en bransch med höga krav på kvalité och test. Beroende på vilket team du börjar i kommer du exempelvis att få arbeta med programmering, utreda buggar, testning och kravställning och lära dig tekniker som C#, WPF, REST, domändriven design och python.

Du får en mentor/handledare du alltid kan vända dig till. Du blir också en del av ett helt kontor med utvecklare med olika kompetens, som gärna diskuterar kod och lösningar med varandra.

Du får en introduktion tillsammans med andra kollegor i början av karriären vilket inkluderar en gemenskap med andra juniorer som anordnar regelbundna träffar.

Hur ser samarbetet ut i teamen?

Inom vår utvecklingsavdelning jobbar vi i scrumteam, som självständigt prioriterar sitt arbete och fördelar uppgifter. Juniora och seniora kollegor jobbar med samma typ av utveckling och problemlösning, men med olika grad av självständighet. Blir du bra på och gillar en typ av uppgift, är sannolikheten stor att du kan jobba mer med detta. Vi har flera olika team som jobbar med funktionalitet för systemens infrastruktur, fysik, bildbehandling, visualisering och allmänna algoritmer. I teamet finns en scrummaster och en funktionalitetsägare som hjälper till att strukturera arbetet och kommunicera med projektledningen. Din närmsta chef kan jobba i ditt scrumteam, men i många fall jobbar din chef i ett annat team och fungerar då som en extra coach som stödjer dig i din professionella utveckling.


Karl har jobbat 11 år på RaySearch och är idag chef för en av våra utvecklingsgrupper. Karl jobbar också med systemutveckling i ett av våra team och menar att hans tekniska bakgrund skapar en stor förståelse för kollegorna:


”Jag är så närvarande som möjligt och sitter med teamet i rummet. Det är enkelt att prata med mig. Jag vet vilka problem man stöter på som utvecklare.”


Om RaySearch

RaySearch växer och vi är idag nästan 300 kollegor med en gemensam vision; att skapa en värld där cancer är besegrad. Vi går till jobbet för vi är övertygade om att innovativ mjukvara är vägen framåt, och tillsammans skapar vi produkter som vi vet gör skillnad. Vårt huvudkontor i centrala Stockholm är hjärtat för vår växande R&D avdelning med 150 dedikerade systemutvecklare, ingenjörer och forskare med expertis inom systemarkitektur, programmering, machine learning, optimering och fysik. Genom agila team och samarbete utvecklar vi vårt dosplaneringssystem RayStation och onkologiinformationssystem RayCare. Att våra anställda trivs och utvecklas är en förutsättning för vår framgång och vi erbjuder därför en flexibel arbetsplats i moderna lokaler, med bra förmåner och regelbundna afterwork och aktiviteter.

Ansökan

Du är varmt välkommen att skicka din ansökan med CV på svenska genom formuläret nedan. Du kan både söka tjänsten med start januari/februari 2019, alternativt visa intresse för start i april eller till hösten 2019.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten så får du gärna skicka ett mail till Freja Birkhammar, HR- Specialist. Urval och intervjuer kommer ske löpande så vänta inte med din ansökan.