We use cookies to help provide you with the best possible online experience. Learn more

MAKE A DIFFERENCE! JOIN US.

Läst datateknik/IT? Fight cancer with code!

Är du nyexaminerad och vill vara med och utveckla mjukvara som gör skillnad för världens cancerpatienter?

 

”Alla är väldigt trevliga här. Man tvekar inte att gå till andra sidan kontoret och fråga någon om hjälp.”

- Elias, systemutvecklare på RaySearch


Elias har en civilingenjörsexamen inom informationsteknologi från Uppsala Universitet och började hos oss direkt efter examen. Han tycker det är extra roligt att implementera ny funktionalitet och förutom de utmanande arbetsuppgifterna trivs han väldigt bra med sina kollegor och samarbetet i scrumteamet. Elias har stor nytta av den grundförståelse för programmering och datastrukturer som hans data/IT inriktning har gett och han ser RaySearch som ett bra val för studenter från liknande program.

 

Att börja som junior utvecklare hos RaySearch

Vi vet att du som nyligen tagit examen inte kan allt om det vi gör. Vi utvecklar avancerade produkter, men våra många dedikerade specialister delar gärna med sig av sin kunskap. Vi söker dig som älskar problemlösning, som har en stor motivation att lära dig mycket och som vill dela med dig av ditt engagemang. Har du drivkraften så finns alla förutsättningar för dig att utvecklas här.


Din introduktion hos oss:


Du blir en viktig del av ett av våra scrumteams. Från start kommer du få arbeta med funktionaliteten i produkterna, i din takt och med support från erfarna kollegor.

Du får lära dig att arbeta med agil systemutveckling, i en bransch med höga krav på kvalité och test. Beroende på vilket team du börjar i kommer du exempelvis att få arbeta med programmering, utreda buggar, testning och kravställning och lära dig tekniker som C#, WPF, REST, domändriven design och python.

Du får en mentor/handledare du alltid kan vända dig till. Du blir också en del av ett helt kontor med utvecklare med olika kompetens, som gärna diskuterar kod och lösningar med varandra.

Du får en introduktion tillsammans med andra kollegor i början av karriären vilket inkluderar en gemenskap med andra juniorer som anordnar regelbundna träffar.

Hur ser samarbetet ut i teamen?

Inom vår utvecklingsavdelning jobbar vi i scrumteam, som självständigt prioriterar sitt arbete och fördelar uppgifter. Juniora och seniora kollegor jobbar med samma typ av utveckling och problemlösning, men med olika grad av självständighet. Blir du bra på och gillar en typ av uppgift, är sannolikheten stor att du kan jobba mer med detta. Vi har flera olika team som jobbar med funktionalitet för systemens infrastruktur, fysik, bildbehandling, visualisering och allmänna algoritmer. I teamet finns en scrummaster och en funktionalitetsägare som hjälper till att strukturera arbetet och kommunicera med projektledningen. Din närmsta chef kan jobba i ditt scrumteam, men i många fall jobbar din chef i ett annat team och fungerar då som en extra coach som stödjer dig i din professionella utveckling.

Vår scrummaster Jenny berättar att hennes uppgift som ledare är att se till att alla i teamet får utrymme:


”Det är bättre att teamet själva kommer på hur vi ska göra. Jag är inte ledare för att få det som jag vill ha det, jag försöker hjälpa snarare än att leda och styra.”


Om RaySearch

RaySearch växer och vi är idag nästan 300 kollegor med en gemensam vision; att skapa en värld där cancer är besegrad. Vi går till jobbet för vi är övertygade om att innovativ mjukvara är vägen framåt, och tillsammans skapar vi produkter som vi vet gör skillnad. Vårt huvudkontor i centrala Stockholm är hjärtat för vår växande R&D avdelning med 150 dedikerade systemutvecklare, ingenjörer och forskare med expertis inom systemarkitektur, programmering, machine learning, optimering och fysik. Genom agila team och samarbete utvecklar vi vårt dosplaneringssystem RayStation och onkologiinformationssystem RayCare. Att våra anställda trivs och utvecklas är en förutsättning för vår framgång och vi erbjuder därför en flexibel arbetsplats i moderna lokaler, med bra förmåner och regelbundna afterwork och aktiviteter.

Ansökan

Du är varmt välkommen att skicka din ansökan med CV på svenska genom formuläret nedan. Du kan både söka tjänsten med start januari/februari 2019, alternativt visa intresse för start i april eller till hösten 2019.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten så får du gärna skicka ett mail till Freja Birkhammar, HR- Specialist. Urval och intervjuer kommer ske löpande så vänta inte med din ansökan.