We use cookies to help provide you with the best possible online experience. Learn more

MAKE A DIFFERENCE! JOIN US.

Koncernredovisningschef

Vi på RaySearch brinner för det vi gör – att med innovativ mjukvara förbättra behandlingen för cancerpatienter över hela världen. Vill du leda vår ekonomiavdelning och vidareutveckla koncernens redovisning och finansiella uppföljning?

Om rollen

Som koncernredovisningschef hos oss på RaySearch blir du en del av ett svenskt, globalt tillväxtbolag med 11 internationella dotterbolag. Du leder ekonomiavdelningen vid moderbolaget, placerad på huvudkontoret på Sveavägen 44 i Stockholm. Funktionen ansvarar för redovisning, finansiell uppföljning och rapportering för koncernen, såväl internt som externt. Du leder och är en del av en grupp om fem redovisningsekonomer och rapporterar till CFO. Dina teammedlemmar motiveras av att tillsammans förbättra och förnya arbetssätt och processer i takt med att företaget växer. I teamet är det en självklarhet att dela med sig av kunskap och hjälpa varandra. Att leverera kvartalsrapporter och bokslut är ett lagarbete där alla bidrar och tillsammans firar lyckade projekt. Du som träder in i rollen som koncernredovisningschef bidrar aktivt till fortsatt goda samarbeten och planerar och leder avdelningens arbete.

Arbetsuppgifter och ansvar

I rollen som koncernredovisningschef förväntas du att kontinuerligt utveckla och förbättra system, processer och rutiner för redovisnings-, rapporterings- och bokslutsarbetet i koncernen. Dina arbetsuppgifter och ditt ansvar innefattar:

• Övergripande ansvar för all koncernredovisning och finansiell rapportering enligt IFRS.
• Personalansvar för ekonomiavdelningen bestående av fem personer
• Månads-, kvartals-, och årsbokslut för moderbolaget och koncernen
• Delårsrapporter och årsredovisning för koncernen
• Sakkunnig i koncernens revisionsutskott
• Koncernens ekonomihandbok och internprissättning (transfer pricing) dokumentation
• IT-system som koncernen använder, däribland Cognos, Maconomy och Concur
• Kontinuerligt driva förbättringsprojekt

Kvalifikationer och erfarenhet

För att trivas och kunna göra ett bra jobb som koncernredovisningschef hos RaySearch tror vi att du är ansvarstagande, strukturerad och noggrann. Du ser vad som behöver göras och tar egna initiativ. Du motiveras av att träda in i en roll där du både får arbeta med redovisning och de komplexa regelverken, samtidigt som du leder och utvecklar ditt team. Du vill se dina medarbetare växa och du skapar tydliga målsättningar och strukturer för teamet. Vi ser att du är en trygg ledare som genom ditt sätt att leda har skapat välfungerande och engagerade arbetsgrupper. Du trivs i en dynamisk arbetsmiljö där processer och rutiner kontinuerligt utvecklas. Du har också en stark kommunikativ förmåga och är van vid att ha många kontaktytor.

  • Civilekonom eller motsvarande
  • Du har minst 7 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och koncernredovisning
  • Gedigen erfarenhet av IFRS, specifikt IFRS 15 är meriterande
  • Arbetat i en internationell koncernredovisningsstruktur
  • Ansvarig för IT-system som används i teamet, inklusive kravställning och utveckling av processer i systemen
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom revision. Sitter du idag som koncernredovisningschef i ett medelstort noterat bolag är det också en fördel.

Om RaySearch

RaySearch utvecklar innovativa mjukvarulösningar för att förbättra cancervården. Över 2 600 kliniker i mer än 65 länder använder RaySearch programvara för att öka livskvaliteten och förbättra resultaten för sina patienter. RaySearch grundades år 2000, har huvudkontor i centrala Stockholm och dotterbolag i USA, Europa och Asien. Bolaget är noterad på Nasdaq Stockholm. Vi är idag mer än 350 anställda med en gemensam vision i att förbättra cancervården med innovativ mjukvara. Vår kompetenta personal är avgörande för vår framgång och vi erbjuder en mycket bra arbetsmiljö i moderna lokaler, flexibilitet och goda möjligheter till utveckling. Vi tror på lika möjligheter, värderar mångfald och arbetar aktivt för att förhindra diskriminering.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar RaySearch Laboratories med Invici.
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Magnus Nilsson, 0733-84 20 22. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Ansök här
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.”