We use cookies to help provide you with the best possible online experience. Learn more

MAKE A DIFFERENCE! JOIN US.

HR Recruitment/Talent Sourcing Specialist

Vill du rekrytera tech talanger och bli en viktig del av HR-avdelningen på ett svenskt, globalt tillväxtbolag? Genom att vara med och skapa framgångsrika team bidrar du till utvecklingen av innovativ mjukvara som förbättra behandlingen för cancerpatienter över hela världen.

 

Att jobba med rekrytering på RaySearch är fantastiskt roligt. Intresset för att vara med och förbättra cancerbehandling är stor och vi får ofta väldigt positiv respons från kandidater när vi berättar om vad vi gör. Vi har en lättsam stämning, riktigt bra samarbeten och engagerade chefer som gärna är med och testar nya saker.”

 Freja Birkhammar, HR Specialist Recruitment & Employer Branding

 

 

Att bli en del av vårt HR-team

Vi på RaySearch brinner för det vi gör, och vi behöver rekrytera fler talanger som kan vara med och fortsätta utveckla framtidens innovativa mjukvara för cancerbehandling.

Som Recruitment/Talent Sourcing Specialist blir du en viktig del av vårt HR-team som idag består av fem kollegor placerade på RaySearch huvudkontor på Sveavägen 44 i centrala Stockholm. Din närmsta chef är HR-chefen och du börjar i en ny roll som innebär en utökning av teamet. Vi har ambition att bibehålla och utveckla en modern och professionell HR-funktion som kan erbjuda högkvalitativt stöd till chefer och anställda både i Sverige och i våra internationella dotterbolag i Europa, USA och Asien. Då vi jobbar i en växande global organisation, där roller och ansvar konstant utvecklas, behöver vi vara flexibla och hitta lösningar som fungerar idag och långsiktigt. Vi slutar därför aldrig utveckla våra processer och rutiner och detta gör jobbet både roligare och mer utmanande. För oss är worklife- balance en självklarhet för att man långsiktigt ska kunna göra ett bra jobb och vi hjälper varandra och täcker upp där det behövs.

”Som chef tror jag starkt på att sann motivation hos min personal kommer från god trivsel och flexibilitet, möjlighet till utveckling och erkännande för sina prestationer.”

Lotta Larsson, HR-Chef

 

Din roll

I din roll kommer du arbeta operativt med våra rekryteringar, Employer Branding events och arbeta proaktivt med att skapa långsiktiga kandidatrelationer. Du kommer ha täta samarbeten med resten av HR teamet, gruppchefer, kollegor delaktiga i rekrytering och externa rekryteringspartners. Du kommer till stor del arbeta med utvecklingstjänster till R&D avdelningen på huvudkontoret, men tjänster inom andra avdelningar och geografiska placeringar förekommer också. När du börjar tjänsten kommer du att gå bredvid vår HR Specialist inom rekrytering och Employer Branding, för att gradvis kunna arbeta mer självständigt.

Du kommer primärt att jobba med:

  • Proaktivt identifiera, kontakta och skapa relationer med kandidater som har den kompetens organisationen behöver nu och på längre sikt.
  • Vara delaktig i alla delar av rekryteringsprocessen, inklusive screening, kompetensbaserade intervjuer, referenser, koordinering och feedback samt arbeta proaktivt för att säkerställa att tidsramar följs.
  • Koordinera och delta på Employer Branding events, där du presenterar RaySearch och knyter kontakter med kandidater.
  • Vara kontaktperson för externa rekryterare och headhunters.

Då vi är i en tillväxtfas kommer din roll, liksom övriga roller på HR, med stor sannolik utvecklas med tiden. Detta innebär både att du behöver vara flexibel för organisationens behov, men också att du kan vara med och påverka din långsiktiga utveckling hos oss.

 

Din profil

Du trivs i en social och nätverkande roll i en dynamisk arbetsmiljö, med många kontakter och parallella projekt. Att arbeta i team är något du uppskattar och du bidrar gärna till bra samarbeten. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och anpassar ditt sätt att uttrycka dig efter sammanhang. Vi tror också att du har lätt för att sätta dig in i nya system och upprätthålla strukturer och rutiner. För att du ska trivas i rollen ser vi också att du är självgående och resultatinriktad vilket gör att du ser vad som behöver göras, prioriterar och slutför dina arbetsuppgifter.

  • Examen från personalvetarprogrammet, eller annan likvärdig högskoleutbildning
  • 1+ års erfarenhet av tech rekrytering (på HR-avdelning eller rekryteringsföretag)
  • Erfarenhet av att kontakta kandidater på LinkedIn eller andra digitala plattformar
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
  • God system/IT vana, god vana av Office paketet och grundläggande kunskaper i Excel

Det är meriterande (men inte ett krav) om du arbetat med internationell talent sourcing, erfarenhet från en global organisation, om du har ett upparbetat kontaktnät av .NET utvecklare i Stockholmsområdet samt om du har arbetat med kompetensbaserad rekrytering.

 

Om RaySearch

RaySearch är ett medicintekniskt företag som utvecklar innovativa mjukvarulösningar för att förbättra cancervården. Företaget marknadsför dosplaneringssystemet RayStation och RayCare, nästa generations onkologiinformationssystem, över hela världen. Över 2 600 kliniker i mer än 65 länder använder RaySearch programvara för att öka livskvaliteten och förbättra resultaten för sina patienter. Företaget grundades år 2000 och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2003.

Vi är dag 300 anställda och på vårt huvudkontor i centrala Stockholm finns ledning, R&D, Service, Finance, HR, IT, Legal och Quality.  Det är viktigt för RaySearch att våra anställda trivs och vi erbjuder en fantastisk arbetsmiljö i moderna lokaler, stor flexibilitet och goda möjligheter till utveckling. 

 

Ansökan

Du är varmt välkommen att söka tjänsten genom formuläret nedan. Urval och intervjuer sker löpande. Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten så får du gärna maila oss: Freja Birkhammar eller Lotta Larsson.