We use cookies to help provide you with the best possible online experience. Learn more

MAKE A DIFFERENCE! JOIN US.

Business Controller? Use your skills to fight cancer!

Vill du bli en del av ett svenskt, globalt tillväxtbolag? Hos oss på RaySearch är du med och utformar en ny, affärsnära roll i samarbete med CFO och redovisningsteamet. Var med och bidra till kärnan i RaySearch verksamhet, att bekämpa cancer med innovativa mjukvarulösningar!

 

Om rollen

”För dig som är analytisk, nyfiken och proaktiv finns goda möjligheter till utveckling”

- Peter Thysell, CFO och rekryterande chef

Som vår nya Business Controller blir du en del av en tight Finance-avdelning placerad på vårt huvudkontor i centrala Stockholm där du rapporterar till CFO. För att möta efterfrågan från den växande organisationen utvecklar vår ekonomifunktion kontinuerligt arbetssätt och processer. Du kommer att samarbeta nära vår CFO där ni tillsammans sätter ramar och mål för din roll. Du har en verksamhetsinriktad bred tjänst som innefattar att vara ett affärsstöd inom ekonomi och till övriga organisationen. Du blir en viktig del av en global organisation där du har ett nära samarbete med kollegor på övriga kontor runt om i världen.

Du kommer primärt att jobba med:

 • Upprätta analyser och rapporter / Månadsrapportering, analys och uppföljning
 • Nyckeltal
 • Budget- och prognosarbete
 • Utveckla den interna rapporteringen och arbeta med företagets finansiella processer
 • Analysera lönsamhet kopplat till kunder, produkter och regioner
 • Likviditetsprognoser
 • Internkontroll och uppföljning av ekonomiska utfall
 • Agera stöd och support mot verksamheten i finansiella uppföljningar
 • Ta fram presentationsmaterial och analyser till CEO, CFO, övrig koncernledning och styrelse
 • Stödja Investor Relations med information till kvartalsrapporter, årsredovisningar och presentationer som visas för investerare.

Din profil

Vi tror att du som söker rollen trivs i en föränderlig miljö där du får ta egna initiativ, arbeta självständigt och har förmågan att ta ansvar. Du är strukturerad och förstår vikten av att leverera i tid. Du kommer in i en ekonomifunktion där det är självklart att hjälpa varandra, och vi ser att även du är flexibel och hjälper till där det behövs. Du har en mycket god kommunikativ förmåga som visar sig både muntligt som skriftligen. Du har ett intresse för siffror och har en vana av att hantera stora dataflöden där din analytiska förmåga har satts på prov.

 • Högskoleutbildning inom ekonomi
 • +5 års erfarenhet som controller eller liknande
 • Erfarenhet av ekonomistyrning, rapportering, analys, budget och prognosarbete
 • Mycket goda kunskaper i Excel
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Det är meriterande om du har erfarenhet av modellering i Excel samt kunskaper i BI-verktyg.

Om RaySearch

RaySearch utvecklar innovativa mjukvarulösningar för att förbättra cancervården. Över 2 600 kliniker i mer än 65 länder använder RaySearch programvara för att öka livskvaliteten och förbättra resultaten för sina patienter. RaySearch grundades år 2000, har huvudkontor i centrala Stockholm och dotterbolag i USA, Europa och Asien. Bolaget är noterad på Nasdaq Stockholm. Vi är idag  mer än 350 anställda med en gemensam vision i att förbättra cancervården med innovativ mjukvara. Vår kompetenta personal är avgörande för vår framgång och vi erbjuder en mycket bra arbetsmiljö i moderna lokaler, flexibilitet och goda möjligheter till utveckling. Vi tror på lika möjligheter, värderar mångfald och arbetar aktivt för att förhindra diskriminering.

Ansökan

Du är varmt välkommen att söka tjänsten genom formuläret nedan. Urval och intervjuer sker löpande. Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten så får du gärna höra av dig till Freja Birkhammar, HR Specialist eller Peter Thysell, CFO.