We use cookies to help provide you with the best possible online experience. Learn more

FIGHT CANCER WITH CODE, JOIN US!

Koncernredovisningschef

RaySearch söker nu en erfaren koncernredovisningschef som vill vara med i vår fortsatta tillväxtresa. Tillsammans med engagerade och välutbildade kollegor bidrar du dagligen till vår vision, att förbättra cancerbehandlingen för världens patienter. Vi erbjuder en bra arbetsmiljö i fina lokaler, med flexibla arbetstider och stor möjlighet till personlig och professionell utveckling.

Om rollen

Som koncernredovisningschef leder du ekonomiavdelningen vid moderbolaget, placerade på huvudkontoret på Sveavägen 44 i Stockholm. Funktionen ansvarar för finansiell uppföljning och rapportering för koncernen, såväl internt som externt. Du leder och är en del av en grupp om fem redovisningsekonomer och rapporterar till CFO.

Arbetsuppgifter och ansvar

I rollen som koncernredovisningschef förväntas du att kontinuerligt utveckla och förbättra system, processer och rutiner för redovisnings-, rapporterings- och bokslutsarbetet i koncernen. Dina arbetsuppgifter och ditt ansvar innefattar:

  • Övergripande ansvar för all koncernredovisning och finansiell rapportering enligt IFRS
  • Personalansvar för ekonomiavdelningen bestående av fem personer
  • Månads-, kvartals-, och årsbokslut för moderbolaget och koncernen
  • Delårsrapporter och årsredovisning för koncernen
  • Regelverksfrågor
  • Koncernens ekonomihandbok
  • IT-system som koncernen använder
  • Stöd till företagets utländska dotterbolag
  • Kontakt med externa revisorer, skatterådgivare, m fl.
  • Delaktig i budget- och prognosarbete

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst 5 års dokumenterad erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och koncernredovisning enligt IFRS. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat inom revision. Vi ser också att du är en trygg ledare som genom ditt sätt att leda har skapat välfungerande och engagerade arbetsgrupper. Du är van att arbeta i en internationell koncernstruktur och sitter troligen idag som koncernredovisningschef i ett medelstort noterat bolag. Du har också varit ansvarig för de IT-system som använts, liksom kravställare för utvecklingen av dem. I arbetet ingår internationella kontakter och du kommunicerar därför obehindrat på både svenska och engelska.

Personliga egenskaper

För att trivas och kunna göra ett bra jobb som koncernredovisningschef hos RaySearch är det viktigt att du är ansvarstagande, strukturerad och noggrann. Du är också självgående och analytisk vilket gör att du ser vad som behöver göras och tar egna initiativ. Du trivs allra bäst i en roll där du både får arbeta med redovisning och de komplexa regelverken och samtidigt leda och utveckla ett team. Du vill se dina medarbetare växa och du skapar tydliga målsättningar och strukturer för teamet. Du vill gärna arbeta i en dynamisk arbetsmiljö där processer och rutiner kontinuerligt utvecklas. För att trivas på RaySearch och i gruppen tror vi också att du är en social person, du har en stark kommunikativ förmåga och är van vid att ha många kontaktytor.

Ansökan

Du är välkommen att skicka din ansökan med titeln "Koncernredovisningschef" genom att klicka på ansök alternativt genom att skicka ett mail till work@raysearchlabs.com. Urval och intervjuer sker löpande, så skicka gärna din ansökan så snart du har möjlighet.