We use cookies to help provide you with the best possible online experience. Learn more

FIGHT CANCER WITH CODE, JOIN US!

HR Administrator

Vi på RaySearch brinner för vår vision, att skapa effektivare behandlingar för världens cancerpatienter. Söker du en varierande och administrativ roll på ett svenskt tillväxtföretag där personalens välmående och trivsel är i fokus? Du erbjuds en bred roll på vår HR avdelning, där du har daglig kontakt med våra medarbetare och arbetar administrativt med våra processer för onboarding, lön, förmåner samt kompetensutveckling.

Om rollen

”Vi är i ett väldigt spännande skede inom HR där vi vidareutvecklar våra processer i takt med att organisationen växer. Vi har en lättsam stämning och väldigt bra samarbeten och jag tror att en person som vill jobba i en bred administrativ HR roll kommer trivas väldigt bra här hos oss.”
- Freja Birkhammar, HR Specialist

 

Som HR Administratör blir du en viktig del av vårt HR-team med fyra medarbetare. Vi har ambition att utveckla en modern och professionell HR-funktion som kan erbjuda högkvalitativt stöd till chefer och anställda i Sverige och i våra internationella dotterbolag i Europa, USA och Asien. Din roll innebär ansvar för administrationen av flera av våra HR-processer och du är kontaktperson för våra anställda gällande diverse personal och lönefrågor.

  • Hantering av personaladministration som anställningsavtal och sytemregistrering vid  nyanställningar, kompetens- och utbildningsadministration, , arbetstillstånd, nyckeltal och statistik samt administration vid personalavslut.
  • Löneadministration inklusive tidrapportering, milersättning, traktamenten, , samt hantering av viss lönestatistik samt kontakt med SCB och  revisorer.
  • Administration av ersättningar och förmåner vilket inkluderar försäkringar, vaccinationer, företagsbilar och friskvårdsbidrag.

Då vi är i en fas där vi utvecklar våra HR-processer finns dessutom goda möjligheter att växa i din roll samt vara involverad i HR-projekt, exempelvis vara delaktig i systemimplementationer eller utformning av nya policies.

Kvalifikationer och erfarenhet

  • Eftergymnasial utbildning inom relevant område, exempelvis HR, lön eller ekonomi
  • 3-5 års erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
  • Mycket god systemvana.
  • Det är meriterande om du arbetat med lönesystem som t ex. Kontek, samt tidrapporteringssystem som t ex. Maconomy
  • Mycket god vana i Excel
  • God förmåga att kommunicera i skrift och tal på svenska och engelska
  • Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av personal- samt löneadministration sedan tidigare

Personliga egenskaper

För att göra ett bra jobb som HR administratör på RaySearch är det viktigt att du trivs i en bred roll där du dagligen hanterar många olika arbetsuppgifter. Du har lätt för att sätta dig in i nya system och har en fallenhet för att skapa och upprätthålla strukturer och rutiner. Du är självgående och ansvarstagande vilket gör att du ser vad som behöver göras, prioriterar och slutför dina arbetsuppgifter. Du förstår vikten av noggrannhet vid lönehantering och rapportering av statistik. Vi ser att du gärna vill arbeta i en dynamisk arbetsmiljö där processer och rutiner kontinuerligt utvecklas. För att trivas på RaySearch och i gruppen tror vi också att du är en social person med en god kommunikativ förmåga.

Om RaySearch

RaySearch är ett svenskt medicintekniskt företag som utvecklar innovativa och världsledande mjukvarulösningar för strålbehandling av cancer. Tillsammans med engagerade och välutbildade kollegor bidrar du dagligen till vår vision, genom att skapa de bästa förutsättningarna för att utveckla och marknadsföra våra högkvalitativa system. Det är viktigt för RaySearch att våra anställda trivs och vi erbjuder en fantastisk arbetsmiljö i moderna lokaler, stor flexibilitet och goda möjligheter till utveckling. 

Ansökan

Du är varmt välkommen att skicka din ansökan med CV och personligt brev genom att klicka på knappen för ansökan nedan. Urval kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart du har möjlighet.