We use cookies to help provide you with the best possible online experience. Learn more

MAKE A DIFFERENCE! JOIN US.

International Accountant

Vill du arbeta med redovisning/finansiell uppföljning och bli en del av vår fortsatta tillväxtresa? Genom att säkerställa redovisningen för RaySearch internationella dotterbolag är du med och bidrar till vår vision, att förbättra cancervården för världens patienter. Du blir en del av ett engagerat ekonomiteam med placering på vårt huvudkontor på Sveavägen 44. Du erbjuds en ekonomiroll med många kontakter, flexibla arbetstider och stor möjlighet till utveckling.

Om tjänsten

Rollen är ett föräldravikariat med start i maj/juni 2018 tom augusti 2019.

Du kommer att ingå i ett ekonomiteam tillsammans med 5 andra kollegor och rapporterar till koncernredovisningschefen. Ekonomiavdelningen ansvarar för finansiell uppföljning och rapportering för koncernen, såväl internt som externt.

Arbetsuppgifter

I den här tjänsten säkerställer du redovisning för RaySearch nio internationella dotterbolag. Du är kontaktperson för dotterbolagens redovisningsfunktioner vilket innebär att erbjuda stöd och hjälp samt arbeta fram nya rutiner. Du ansvarar också för att granska dotterbolagens finansiella rapporter. När du startar din tjänst kommer du gå parallellt med personen som har rollen idag.

Personlig profil

Vi söker dig som har god förmåga att kommunicera på både svenska och engelska och som vill arbeta i en internationell miljö. Du skapar relationer och har en bra balans mellan att vara serviceminded och kravställande. Du trivs i en roll där du granskar finansiell information och du har en fallenhet för att se helheten och mönster, kanske har du erfarenhet eller intresse för revision. Du är ansvarstagande, strukturerad och noggrann. Som person är du en teamspelare och ser det som en självklarhet att ställa upp för dina kollegor. Du är flexibel och positiv och genom detta bidrar du till den goda stämningen i teamet.

Kvalifikationer och erfarenheter 

  • Minst 5 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete alternativt minst 3 års erfarenhet av revision
  • En förmåga att överblicka och granska månads, kvartals och årsbokslut
  • Erfarenhet av redovisning i internationell miljö
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
  • Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av IFRS samt Transfer Pricing 

Om RaySearch

RaySearch är ett svenskt medicintekniskt företag som utvecklar innovativa och världsledande mjukvarulösningar för strålbehandling av cancer. Vi prioriterar att våra anställda trivs och vi erbjuder en fantastisk arbetsmiljö i moderna lokaler, stor flexibilitet och goda möjligheter till utveckling. 

Ansökan

Du är välkommen att skicka din ansökan genom att klicka på knappen nedan eller skicka ett mail till ansokan@raysearchlabs.com

Urval kommer påbörjas direkt och intervjuer hållas i april/början på maj, så vänta inte med din ansökan.