We use cookies to help provide you with the best possible online experience. Learn more

FIGHT CANCER WITH CODE, JOIN US!

Redovisningsekonom

Redovisningsekonom med ansvar för vårt moderbolag

RaySearch expanderar och söker nu en självgående redovisningsekonom att ansvara för redovisning och finansiell rapportering för vårt moderbolag.
Du blir en del av ett framgångsrikt och snabbväxande företag med passionerade och begåvade medarbetare som bidrar i kampen mot cancer genom företagets innovativa mjukvarulösningar som säljs över hela världen. Du har möjlighet till ett stimulerande arbete med goda utvecklingsmöjligheter i en dynamisk, flexibel och trevlig miljö där det är ”högt i tak”.

Denna heltidstjänst är på ekonomiavdelningen vid vårt huvudkontor på Sveavägen 44 i centrala Stockholm. 


Tjänsten

Du kommer att ingå i ett team om fem personer och rapportera direkt till vår koncern-redovisningschef. Vi söker dig som trivs med ett varierande arbete där du har möjlighet att kontinuerligt utveckla redovisningen, processer och rutiner.

Du kommer att ansvara för den löpande bokföringen, månads-, kvartals- och årsbokslut för vårt moderbolag här i Sverige, inklusive avstämningar och reserveringar. Du kommer också att vara delaktig i att stötta koncernredovisningschefen med koncernredovisningen, transferprisfrågor och finansiell leasing. Du är bekväm med att jobba i ett team som täcker upp för varandra när det behövs. 


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är van att arbeta i en internationell koncernstruktur med goda kunskaper att kommunicera på både svenska och engelska. Du är ansvarstagande, strukturerad och noggrann. Som person är du en teamspelare, flexibel och positiv. 

 

Kvalifikationer och erfarenheter 

Vi söker dig som är civilekonom, eller motsvarande, med dokumenterad erfarenhet av minst 5 års kvalificerat redovisningsarbete. Du har grundläggande kunskaper i IFRS och erfarenhet av koncernredovisning, transfer pricing och finansiell leasing. 

 

Arbetsuppgifter

 • Månads-, kvartals- och årsbokslut för moderbolaget;
  - Löpande bokföring, backup för kund- och leverantörsreskontra
  - Periodiseringar, reserveringar och avstämningar
  - Finansiell leasing
  - Skattefrågor
 • Projektredovisning
 • Kontinuerig uppdatering av ekonomihandboken för moderbolaget
 • Kostnadsuppföljning för moderbolaget
 • Koncernredovisning och konsolideringar
 • God kommunikationsförmåga, såväl muntligt som skriftligt på både svenska och engelska
 • Erfarenhet av Maconomy och SalesForce är meriterande


Ansökan

Du är välkommen att skicka din ansökan inklusive personligt brev genom att klicka på knappen nedan eller att maila till work@raysearchlabs.com. Märk ansökan ”redovisningsekonom”. Urval sker löpande och tjänsten kommer att tillsättas så snart som möjligt.